Shiatsu

Shiatsu is een Japanse massagetechniek om je lichaam en je geest in balans te brengen. Het woord Shiatsu betekent letterlijk ‘vingerdruk’.
Met mijn handpalm, duim, elleboog of knie en mijn eigen lichaamsgewicht oefen ik druk uit op je lichaam. Daarnaast pas ik ook rotaties en strekkingen toe van ledematen, rug, nek en hals.
Een massage ontspant, versoepelt de spieren en bevordert de beweging van gewrichten en een goede circulatie van bloed- en lichaamsstoffen en het afvoeren van afvalstoffen. Een behandeling is erop gericht om ruimte te maken in je lichaam en de energie weer gezond en vrij te laten stromen.

Shiatsu gaat uit van de aanwezige levensenergie (Qi) en van het zelf herstellend vermogen van je lichaam. Ik werk op de energiebanen (meridianen) die door je hele lichaam lopen. Elke energiebaan heeft een bepaalde functie en is verbonden met een  intern orgaan en heeft zijn eigen specifieke drukpunten (acupunctuurpunten).

Tijdens een Shiatsu massage lig je op een futon (Japans matras) op de grond en kun je je kleding aanhouden.

Massage
Een massage is gericht op ontspanning van je lichaam en je geest en het voorkomen van klachten.
Een Shiatsu massage helpt de balans in je lichaam te herstellen en versterkt je psychische, emotionele en fysieke weerbaarheid.

Therapie
Daarnaast kan Shiatsu ook therapeutisch ingezet worden bij klachten zoals:
– Pijn
– Trauma
– Spanning
– Vermoeidheid
– Slaapproblemen
– Spijsverteringsklachten