Esther Rensen

In Zuid-Limburg ben ik opgegroeid en voor mijn opleiding tot Drama Therapeut ben ik naar Nijmegen gekomen waar ik nog steeds met veel plezier woon.

Ik heb veel met theater en mensen gewerkt, vaak mensen met een specialiteit: kinderen met autisme en jongeren met een verstandelijke beperking. Op persoonlijk gebied kwam ik door meditatie en lichaamswerk in contact met stilte, de veerkracht van de mens en de wijsheid van het lichaam. Ik was nieuwsgierig wat ik met mijn handen kon betekenen voor andere mensen. Toen ik bij Academie Qing Bai de opleiding tot Shiatsu therapeut vond, kwam alles samen. In de praktijk leerde ik wat ik kon doen om balans te brengen in een lichaam gefundeerd op de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). De TCM gaat ervan uit dat lichaam, geest en omgeving niet los te zien zijn van elkaar in gezondheid en in ziekte.

In 2017 startte ik met Plaats2, mijn bedrijf waar ik de verzameling van mijn werkzaamheden kan onderbrengen onder één paraplu.

Daarnaast ben ik ook eigenaar van ZinVolledig waar we er zijn voor mensen die hun veerkracht willen vergroten. We kijken naar mensen als één geheel en geloven in herstel door een goede samenwerking van lichaam, geest en hart.

Sinds begin 2024 werk ik samen met Pascal Wiersma in haar praktijk Srivatsa Massage en Shiatsu Nijmegen. Via de site kun je heel gemakkelijk een behandeling boeken.